Συμβουλές Αισθητικής

Γιατί μετά το καλοκαίρι, το δέρμα γεμίζει μαύρα στίγματα;

Το καλοκαίρι το δέρμα επιβαρύνεται από την αλλαγή της θερμοκρασίας, την έκθεση στο θαλασσινό νερό, τον ήλιο και φυσικά από την χρήση των αντηλιακών. Συνήθως η σύστασή τους είναι λιπαρή και επιδεινώνει τα ήδη λιπαρά και ακμεϊκά δέρματα και όχι μόνο αφού η χρήση τους είναι καθημερινή και συνεχής.

Υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στις εξάρσεις λιπαρότητας και έκκρισης σμήγματος και σε ορμονικές διαταραχές;

Υπάρχει η πιθανότητα κάποια ορμονική διαταραχή να επηρεάζει την ποιότητα και την κατάσταση της επιδερμίδας αλλά αυτό διαφέρει ανάλογα με την διαταραχή αλλά και τον κάθε οργανισμό. Όταν υπάρχει τέτοια υποψία είναι απαραίτητη η συνεργασία του αισθητικού με τον θεράποντα ενδοκρινολόγο.

Ποια είναι η τυπική διαδικασία περιποίησης προσώπου σε καθημερινή βάση που πρέπει να κάνω από το σπίτι;

O κάθε τύπος δέρματος και η κάθε ηλικία έχουν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης ανάλογα με τις ανάγκες του. Το σύνηθες πλάνο περιποίησης είναι ο καθαρισμός του προσώπου και το πέρασμά του με λοσιόν, και η ενυδατική πρωί και βράδυ, τα οποία όμως διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο δέρματος και άλλα προβλήματά του.

Ένα λιπαρό δέρμα κάθε πότε χρειάζεται καθαρισμό;

Συνήθως ένα λιπαρό δέρμα χρειάζεται καθαρισμό κάθε 1 με 2 μήνες. Αυτό μεταβάλλεται σε περίπτωση ακμεϊκού δέρματος ή κάποιας άλλης δερματικής πάθησης.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*