Σύσφιξη

Η κύρια αιτία γήρανσης του δέρματος είναι η καταστροφή των μιτοχονδρίων από τις ελεύθερες ρίζες, η συνεχώς μειούμενη παραγωγή ελαστίνης, κολλαγόνου, υαλουρονικού οξέος καθώς επίσης και η φυσική φθορά των μυών του προσώπου και του σώματος.

Η μείωση της ελαστικότητας των συνδετικών ιστών από την άλλη δημιούργει την χαλάρωση. Το περίγραμμα του προσώπου αλλοιώνεται και τα χαρακτηριστικά του
εντείνονται.

Πρέπει να σημειωθεί πως η πρόληψη κυρίως από την ηλιακή ακτινοβολία και η σωστή περιποίηση του δέρματος, με μη βλαβερές ουσίες προς αυτό, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην διατήρηση μιας σφριγηλής αλλά κυρίως υγιούς επιδερμίδας.

“Κάθε δέρμα είναι διαφο – ρετικό και έχει διαφορετικές ανάγκες καθώς και τρόπο αντιμετώπισης !!!”

Είναι πολλοί βέβαια οι παράγοντες που οδηγούν στην πρόωρη γήρανση και επηρεάζουν την φυσική εξέλιξη του δέρματος όπως:

1. Η καταστροφή που προκαλείται από τον ήλιο (φωτογήρανση)
2. Το κάπνισμα
3. Το αλκοόλ
4. Η κακή γεμάτη συντηρητικά και τοξίνες διατροφή μας
5. Χρήση καλλυντικών με καταστροφικές για την φυσιολογία του δέρματος ,ουσίες.
6. Το στρες
7. Έλλειψη ύπνου

Όλα λοιπόν τα παραπάνω είναι παράγοντες δημιουργίας ελεύθερων ριζών, η δράση των οποίων, προκαλεί οξείδωση των κυττάρων με συνέπεια τη φθορά και τη γήρανση της επιδερμίδας. Οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης χάνουν τη δυνατότητα τους να δεσμεύουν και να συγκρατούν νερό και, σταδιακά, αφυδατώνονται.

Η επιστήμη φυσικά έχει εξελιχθεί τόσο ώστε πολλές μη επεμβατικές μέθοδοι μπορούν και να επαναφέρουν, αλλά και να προλάβουν την χαλάρωση του δέρματος. Η παροχή για παράδειγμα φορτισμένων ηλεκτρονίων μέσω του AS SUNTRONIC δίνει ενέργεια και ενανεώνει τα κουρασμένα κύτταρα, καταπολεμώντας τις οξειδώσεις. Η ροή των ηλεκτρονίων δεν βοηθά μόνο τις ρυτίδες αλλά δυναμώνει τους συνδετικούς ιστούς, επιφέροντας δερματική τόνωση και σύσφιξη.

Επίσης οι ραδιοσυχνότητες RF είναι μια πολύ καλή μέθοδος ενεργοποίησης παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης αλλά και τόνωσης του συνδετικού ιστού, μέσω της θερμικής ενέργειας που δημιουργούν τα συγκεκριμένα κύματα στον οργανισμό. Παρόμοιο αποτέλεσμα μπορεί να δώσει και το μηχάνημα της ενδοδερμίας αλλά και μια σειρά συνεδριών με AHA.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*