Ενυδάτωση

Το νερό αποτελεί πηγή ζωής όχι μόνο για τον οργανισμό, αλλά και για το δέρμα. Ενδεικτικά το ποσοστό νερού στο χόριο (στηρικτικός ιστός της επιδερμίδας) φτάνει το 80%, ενώ στην επιφανειακή στιβάδα το ποσοστό κυμαίνεται από 10% έως 30%.

Όταν όμως το ποσοστό αυτό του νερού πέσει κάτω από 10%, τότε ένα δέρμα παρουσιάζει αφυδάτωση. Έτσι λοιπόν η αφυδάτωση χαρακτηρίζεται από την έλλειψη νερού, η οποία μπορεί να οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο, στην διατροφή μας, στις άσχημες περιβαλλοντικές συνθήκες, αλλά και στην έλλειψη περιποίησης της επιδερμίδας.

Η κλινική εικόνα ενός αφυδατωμένου δέρματος είναι η εξής: το δέρμα έχει όψη μαραμένη, τραχιά υφή, είναι στεγνό και παρουσιάζει ελαφριά απολέπιση. Όλοι οι τύποι δέρματος μπορούν να αφυδατωθούν. Με την έλλειψη νερού τα κύτταρα καταστρέφονται, οι ιστοί χάνουν την ελαστικότητα τους, και το δέρμα επομένως χάνει την ελαστικότητα του.

Σημαντικότερα κύτταρα κατακράτησης νερού στο δέρμα είναι τα κεραμίδια. Ανάλογα με τον τύπο δέρματος οι θεραπείες ενυδάτωσης διαφέρουν ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

“Μέσω των υπερήχων μπορεί να επιτευχθεί διείσ – δυση των επιλεγμένων υλικών (όπως κεραμίδια και βιταμίνες), απαραίτητων για την διατήρηση της υγρασίας στο δέρμα! ”

Υπέρηχοι είναι εκείνα τα ηχητικά κύματα που το ανθρώπινο αυτί αδυνατεί να ακούσει και βρίσκονται στην περιοχή άνω των 20.000 δονήσεων ανά δευτερόλεπτο (Hz). Εδώ και πολλά χρόνια, ειδικά οι αθλίατροι χρησιμοποιούν τον υπέρηχο ως βοηθητικό μέσο για την εισχώρηση στο δέρμα διαφόρων δραστικών ουσιών που περιέχονται μέσα σε τζελ. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται υπερηχοφόρηση (Sonophorese).

Η δόνηση του υπερήχου επιτρέπει την διέλευση από το δέρμα ενεργών ουσιών μικρότατου μοριακού βάρους. Η συχνότητα του υπερήχου καθορίζει το βάθος εισχώρησης στον ιστό και την διέγερση του δέρματος. Υπέρηχοι συχνότητας 1 MHz εισχωρούν βαθιά στον ιστό, ενώ υπέρηχοι συχνότητας 3 MHz, πάλλονται μόνο στις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος.

Σημαντικό αποτέλεσμα στο πρόβλημα της αφυδάτωσης προσφέρει και η γνωστή σε όλους οξυγονοθεραπεία.

Το μηχάνημα αυτό λειτουργεί με έγχυση οξυγόνου με πίεση στο πρόσωπο και ταυτόχρονα με ψεκασμό μείγματος πολυβιταμίνων συμβατών με τη φυσιολογία της επιδερμίδας. Βοηθά εκτός από την σωστή ενυδάτωση και στις λεπτές ρυτίδες έκφρασης αλλά και στις σακούλες, την ερυθρότητα και τους μαύρους κύκλους στην περιοχή των ματιών.

Πυλαρινού 99, Κόρινθος

2741026542

Beauty-Way

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*