Λιποδιάλυση

Η αύξηση του βάρους στο σύγχρονο πολιτισμό αποτελεί μείζων πρόβλημα αφού τα περιστατικά της παχυσαρκίας ολοένα και αυξάνονται. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που συμβάλουν στην έντονη αύξηση του βάρους, είτε στα επίπεδα παχυσαρκίας είτε όχι.

Μερικοί από αυτούς τους παράγοντες είναι: γενετικοί, ενδοκρινολογικοί, φαρμακευτικοί, ψυχολογικοί, κοινωνικο-οικονομικοί, ελαττωμένη ή ανύπαρκτη φυσική άσκηση.

Ποιά είναι όμως η κατάλληλη αντιμετώπιση για την επίλυση του προβλήματος της αύξησης του βάρους;

1. Διαιτητική Θεραπεία

Αναρίθμητες δίαιτες έχουν επινοηθεί καθ’ όλη σχεδόν την ιστορική διαδρομή του ανθρώπου. Είναι γνωστό ότι η σύνθεση της δίαιτας μπορεί να επηρεάσει την απώλεια του βάρους, την διατροφή και το ισοζύγιο του ύδατος του οργανισμού. Απαραίτητο λοιπόν είναι να απευθυνθούμε σε ειδικό διαιτολόγο, ο οποίος θα μας βοηθήσει να βρούμε ένα μοντέλο διατροφής σύμφωνα με τις προσωπικές ανάγκες και τον τρόπο ζωής μας.

“Η σύνθεση της δίαιτας μπορεί να επηρεάσει την απώλεια του βάρους, την διατροφή και το ισοζύγιο του ύδατος του οργανισμού !!!”

2. Αισθητικές Θεραπείες

α) Ρεύματα στην Υπηρεσία της Αισθητικής

i) Διασταυρούμενα ή Παρεμβαλλόμενα Ρεύματα: Είναι το αποτέλεσμα της διασταύρωσης δύο μέσης συχνότητας ρευμάτων, τα οποία έχουν διαφορετική συχνότητα, βρίσκονται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο και εισάγονται ξεχωριστά στην περιοχή εφαρμογής. Στο σημείο της διασταύρωσής τους προκαλείται ενδογενής ταλάντωση που φτάνει βαθειά στους μύες προκαλώντας έντονη μυική σύσπαση. Παράλληλα διεγείρουν τη ροή του αίματος και της λέμφου, προκαλούν ελαφρά αύξηση της θερμότητας της περιοχής εφαρμογής με βελτίωση του μεταβολισμού της.

ii) Φαραδικά Ρεύματα: Χρησιμοποιούνται στην παθητική γυμναστική των μυών, όταν δεν μπορεί να γίνει ενεργητική για ιατρικούς και άλλους λόγους. Οι μη υποκείμενες στην θέληση συσπάσεις των μυών αυξάνουν την ροή του αίματος και της λέμφου με όλα τα ευεργετήματα που προκύπτουν από την αύξηση αυτή.

iii) Γαλβανικό Ρεύμα: Είναι συνεχές ρεύμα. Και οι εφαρμογές του στο σώμα χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα για την διάλυση του εγκλωβισμένου λίπους και των υγρών στους ιστούς, με αποτέλεσμα την βελτίωση της μεταβολικής λειτουργίας των ιστών.

β) Περιποιήσεις με Καλλυντικά Σκευάσματα

i) Θαλασσοθεραπεία: Ο όρος, γνωστός διεθνώς, παραπέμπει στην Ελλάδα και μάλιστα στους αρχαίους Έλληνες, που πρώτοι τον διατύπωσαν. Μια τέτοια θεραπεία περιλαμβάνει μεταλλικά άλατα της Νεκράς Θάλασσας, ηφαιστειογενή ιζήματα, αιθέρια έλαια αλλά κυρίως φύκια, τα οποία επιλέγονται για την δράση τους αφού λειτουργούν αποδομιτικά και αποτοξινωτικά για τους ιστούς.

ii) Προϊόντα Λιποδιάλυσης: Είναι πολλά τα προϊόντα τα οποία βοηθούν στην αποτοξίνωση, αλλά και στην διάσπαση του λίπους, αφού αυξάνουν την μεταβολική διαδικασία μέσω της θερμότητας και της αυξανόμενης αιμάτωσης των ιστών. Σημαντική συμβολή σε αυτά η παρουσία του Ο2 μέσα σε καλλυντικά σκευάσματα νέας γενιάς.

 

Gogoshopping – Ομορφιά

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*