Τα οφέλη του καθημερινού καθαρισμού προσώπου!

Συναντώ καθημερινά πολλές κοπέλες γύρω μου, που αναρωτιούνται τι κάνω στο δέρμα μου και είναι πάντα τόσο λαμπερό!!Τίποτα το ιδιαίτερο τους απαντώ αφού κάθε μέρα κάνω συστηματικά καθαρισμό…..και δεν εννοώ κάτι δύσκολο, απλά καθαρίζω το πρόσωπό μου επιμελώς θα έλεγα.

Beautiful woman washing her face

Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν κοπέλες που χρησιμοποιούν μόνο κρέμα!Χωρίς να χρησιμοποιούν τίποτα άλλο..και μετά αναρωτιούνται: “Αφού έδωσα του κόσμου τα λεφτά και υπόσχεται αυτό και εκείνο γιατί σε μένα δεν κάνει τίποτα;” Είναι πολύ απλό….και την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΡΕΜΑ να χρησιμοποιείς, αν πιο μπροστά δεν καθαρίσεις το πρόσωπο σου δεν θα σου κάνει τίποτα!!!Η κρέμα από μόνη της δεν κάνει θαύματα!!!Είναι σαν να κάνεις μπάνιο μόνο με νερό, και μετά να χρησιμοποιείς κρέμα σώματος!Το κάνεις; Όχι,βέβαια……σαν να βουρτσίζεις τα δόντια σου μόνο με νερό!Τα βουρτσίζεις;Μα φυσικά και όχι….

Η πρώτη και βασική φροντίδα μας,αν θέλουμε να διατηρήσουμε το δέρμα μας σε καλή κατάσταση είναι ο καθαρισμός του. Συνήθως αυτό γίνεται δύο φορές την ημέρα (πρωί-βράδυ) και κάθε φορά που θέλουμε να φρεσκαριστούμε. Προσωπικά,εμένα δεν μου παίρνει ούτε 10 λεπτά.

Πριν ξεκινήσεις τον καθαρισμό, πλένεις πολύ καλά τα χέρια σου…
1ο βήμα: Καθαρισμός.
Υπάρχουν διαφόρων ειδών καθαριστικά (σαπούνι,γαλάκτωμα,μούς που αφρίζουν κ.τ.λ.)
Εγώ χρησιμοποιώ συνήθως κάποιο που αφρίζει.Αφού καθαρίσω καλά το πρόσωπο μου, χωρίς να τρίβω,ξεπλένω και ταμπονάρω ελαφρά το πρόσωπο με μια πετσέτα, να απορροφήσει το περισσότερο νερό.

2o βήμα: Τονωτική λοσιόν.
Απαραίτητη μετά το καθαρισμό γιατί εξαφανίζει τα τυχόν υπολείματα σαπουνιού ή γαλακτώματος ή οτιδήποτε χρησιμοποιεί κάποιος.Τονώνει το δέρμα.

3ο βήμα: Κρέμα.
Επειδή το κάθε δέρμα έχει τις δικές του ανάγκες, υπάρχουν πάρα πολλές κρέμες που σίγουρα κάποια καλύπτει και τις δικές σας ανάγκες. Εγώ χρησιμοποιώ ενυδατική με δείκτη προστασίας το χειμώνα.
Απλώνω με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις ξεκινώντας από το λαιμό. Συνήθως οι περισσότερες κρέμες φοριούνται και στο λαιμό.Το χειμώνα δεν φοράω αντιηλιακή, αλλά το καλοκαίρι οπωσδήποτε,και η αντιηλιακή φοριέται πάνω από την ρέμα ημέρας……το τονίζω αυτό!!!

4ο βήμα: Κρέμα ματιών.
Θέλει λίγη ποσότητα και τοποθετείται,στην περιοχή γύρω από τα μάτια και περισσότερη επιμονή στο πόδι της χήνας,εκεί που σχηματίζονται οι ρυτίδες όταν χαμογελάμε.

Το ίδιο πρόγραμμα, ακολουθώ και στο βραδινό καθαρισμό. Εδώ βέβαια χρησιμοποιούμε κρέμα νυχτός. Μόνο που πριν από την κρέμα, εγώ φοράω και ορό ή σέρουμ ανάλογα με τις ανάγκες που έχει εκείνη την εποχή η επιδερμίδα μου.

Και φυσικά μια με δύο φορές την εβδομάδα μάσκα και πίλινγκ.
Δεν είναι τόσο δύσκολο να περιποιούμαστε εμείς οι γυναίκες το πρόσωπό μας, απλά το αμελούμε.Θέλει μόνο 10 λεπτά από τον χρόνο μας!

Αν κάνετε όλα αυτά συστηματικά κάθε μέρα, και όχι όποτε θυμάστε,θα δείτε πολύ σύντομα το πρόσωπό σας και πάλι να σας χαμογελάει!

makeupbynatashav.blogspot.gr

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*